Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Всеукраїнський тиждень дитячого читання

2-й день 26.03.2019 року - День шкільного підручника у Великокопанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів.
Рейд – перевірка шкільних підручників «У кого підручнику краще живеться?!» (2-4 клас).
Виховання бережного ставлення до книги не лише економічна потреба суспільства, а, насамперед, формування особистості. Протягом дня в  школі членами ШБА та бібліотекарем перевірено стан збереження підручників та їх наявність під час навчальних занять в учнів 2-4 класів.

Підручники школярів 2-х класів вже використовуються 4-й рік, тому стан їх задовільний і учні намагаються дбайливо ними користуватися,але у багатьох відсутні закладки, а у декого обгортки.

В учнів 3-х класів підручники теж знаходяться у задовінному стані, але у декого були відсутні обгортки на окремих книгах, а в одного учня на всіх, деякі підручники, особливо “Математику”, довелося “підлікувати”.

Всі учні 4-х класів мають відносно нові підручники і підтримують їх у гарному стані. Але у деяких учнів підручники не обгорнуті,є також не підклеєні, довелося прямо в класі користуватися “Книжчиною аптечкою”. З цими школярами проведена бесіда «Лікуй книгу! Вона потрібна тобі і іншим». Шкільний бібліотекар неодноразово наголошувала раніше і наголосила цього разу на тому, що в бібліотеці діє “Книжчина лікарня”, де завжди можна знайти засоби ремонту книги і “полікувати” її, коли книжка тільки надірвалась, а не чекати, коли вона розірветься зовсім.

Найкраще зберігають підручники учні 2-В ,3-А,З-Г,4-А,4-Г класів .Сподіваємося, що класні керівники проведуть роз’яснювальні бесіди щодо збереження книг, а учні зроблять висновки та приймуть до уваги рекомендації, і наступного разу зауважень буде менше.

Класні керівники Будиліна Оксана Олександрівна та Бокова Світлана Станіславівна разом з дітьми у своїх класах організували виставки книжкових закладинок.



« повернутися до списку новин