Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Звітуємо перед громадою

Забезпечуємо заклади освіти енергоносіями

                Можна багато говорити про впровадження сучасних стандартів розвитку освітньої галузі. Можна багато говорити про доцільність чи недоцільність реформ. Приводів для «поговорити про освіту» знайти легко. Останнім часом акцентуємо увагу на основних вимогах суспільства до освітянської галузі: якісній освіті, безпечній та сучасній школі.

                За якість надання освітніх послуг повна відповідальність покладається на заклад освіти. Згідно із частиною 1 статті 26 Закону України «Про освіту» керівник закладу освіти здійснює безпосереднє управління закладом освіти і несе відповідальність за діяльність закладу, відповідно до частини 3 цієї ж статті, керівник забезпечує організацію освітнього процесу та здійснює контроль за виконанням освітніх програм, сприяє та створює умови для діяльності органів самоврядування закладу освіти, сприяє здоровому способу життя здобувачів закладу освіти та його працівників. Тож питання про якісне надання освітніх послуг не висвітлюємо.

                Відділ освіти Великокопанівської сільської ради як представник сільської ради, якому делеговано повноваження у галузі освіти, на правах засновника дбає про утримання та розвиток матеріально-технічної бази заснованих ним закладів.

                Про яку освіту можна говорити, якщо у дошкільних закладах освіти та закладах загальної середньої освіти у приміщеннях не буде забезпечено належний температурний режим? Жителі громади старшого покоління, певно, пам’ятають період, коли вносилися зміни у роботу шкіл у зв’язку із недотриманням санітарно-гігієнічних вимог, зокрема тих, що стосувалися температурного режиму.

                Аби дітям громади дошкільного та шкільного віку було затишно у приміщеннях, де вони перебувають значну частину свого життя, здобуваючи освіту, відділом освіти Великокопанівської сільської ради вчасно здійснено закупівлю кам’яного вугілля на суму 1056500,00 грн та природного газу (закупівля та транспортування) – на 840386,00 грн.

                Хочемо нагадати, що енергоносії закуповуються виключно за кошти місцевого бюджету, тобто за оті податки, що останнім часом у багатьох «на язиці».

                Велике прохання до всіх, хто причетний до здійснення робіт, пов’язаних із забезпеченням тепла, раціонально використовувати енергоносії і для економії природних ресурсів, і для економії фінансів громади.

 

 



« повернутися до списку новин