Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

ЗАМІСТЬ “ЗАХИСТУ ВІТЧИЗНИ” У ШКОЛАХ ВИВЧАТИМУТЬ “ЗАХИСТ УКРАЇНИ” – УРЯД УХВАЛИВ ПОСТАНОВУ

Відтепер учні шкіл вивчатимуть оновлений предмет “Захист України” замість “Захисту Вітчизни”. Відповідну постанову Кабмін ухвалив сьогодні, 26 лютого 2020 року. 

“Наша освіта довго наслідувала радянську парадигму, і предмет “Захист Вітчизни” – один із проявів цього. Це неправильно, що на п’ятому, практично шостому році війни ми досі не спромоглися замінити абсолютно радянську назву предмета “Захист Вітчизни” на “Захист України”. Це важливий акцент, і я рада, що ми нарешті його поставили. Тепер не менш важливе завдання – покращувати зміст цього предмета і матеріально-технічне забезпечення шкіл”, – зазначила Міністр освіти і науки Ганна Новосад. 

“Захист України” – обов’язковий для вивчення у 10-11 класах. Його мета – надати учням знання та уміння для оборони країни, навчити їх діяти в надзвичайних ситуаціях. Учні вивчають предмет на уроках та під час навчально-польових і навчально-тренувальних занять.

“Важливо, щоб цілі, які ми закладаємо у конкретний предмет, зокрема і у оновлений “Захист України”, відображались і в підручниках, за якими навчаються учні. Так зміни стануть системними і ґрунтовними. Саме для цього ми розпочали зміну підходів до експертизи та виготовлення підручників. Повна трансформація триватиме декілька років, але для нас надзвичайно важливо зробити цей процес якісно”, – додала Міністр.



« повернутися до списку новин