Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Про хід літньої оздоровчої кампанії 2019 року у закладах загальної середньої освіти Великокопанівської сільської ради

У Великокопанівській ОТГ за мережею функціонує 2 заклади загальної середньої  освіти:  Великокопанівська  та Абрикосівська ЗОШ І-ІІІ ступенів. На базі цих  закладів освіти  на початку червня 2019 року створено пришкільні табори відпочинку.

Станом на 21.06.2019 року закінчили роботу обидва пришкільні табори закладів загальної середньої освіти громади.  Всього послугами відпочинку було охоплено 119 дітей. Це учні початкових класів та діти пільгових категорій.

До початку роботи таборів відпочинку з денним перебуванням дітей проведено велику  підготовчу роботу.

Адміністраціями загальноосвітніх закладів громади  було визначено начальників таборів відпочинку, призначено відповідальних осіб, які будуть працювати з вихованцями та сформовано списки дітей, що залучаються до відпочинкової зміни.  Зарахування дітей до таборів відпочинку здійснювалося на основі заяв батьків. Протягом березня – травня проведено роз’яснювальну роботу з батьками учнів щодо організації оздоровчої кампанії 2019 року, а також роботу з відповідальними за оздоровлення дітей з питань планування роботи таборів відпочинку.

Затверджено список нормативних документів, якими керувалися під час роботи табору, переглянуто і затверджено інструкції з охорони праці, з правил безпеки для учнів.  Розроблено режим роботи таборів – з 8.00 години до 14 години щоденно, крім суботи та неділі.

Для роботи таборів відпочинку закладами освіти  було виділено – актові зали, їдальні, спортивні зали,  класні кімнати, внутрішні  туалети  та спортивні  майданчики. Для підвозу вихованців на екскурсії  використовувалися  шкільні автобуси Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Під час відпочинкової зміни в усіх закладах загальної середньої освіти ОТГ організовано 2-х разове гаряче харчування (сніданок, обід) за кошти місцевого бюджету. Вартість харчування в день на дитину становила 40  грн.  Всього на харчування в пришкільних таборах витрачено бюджетних коштів  - 66 640 грн.

        Організація відпочинку дітей передбачала різноманітність вибору заходів, можливість кожного вихованця задовольнити свої потреби. Всі види виховної діяльності в таборах здійснювалися відповідно до режиму дня. Робота проводилася згідно плану виховної роботи. Основним змістом виховної діяльності таборів відпочинку  є забезпечення необхідних умов для змістовного відпочинку, організації дозвілля дітей і підлітків, формування здорового способу життя, творчого і духовного розвитку.

Протягом відпочинкової зміни працівниками таборів організовано активне, цікаве дозвілля дітей. Щоденна робота таборів розпочиналася з ранкової лінійки, на якій вихованці ознайомлювалися з планом роботи на день. Кожного дня вихованці разом із спортивним керівником проводили  ранкову зарядку під музику, з  вихователями  безліч конкурсів, змагань, цікавих вікторин, спортивних свят, ігор на свіжому повітрі.  Життя у таборах  було насичене різноманітними подіями.

Значна увага приділялася охороні праці та безпеці життєдіяльності в період функціонування таборів.

З  метою  організованого відпочинку та розширення кругозору дітей у  пришкільних таборах відпочинку з денним перебуванням  дітей при закладах освіти Великокопанівської  сільської ради  організовано та проведено 15 екскурсій до м. Гола Пристань «Зелені Хутори Таврії»,  м.Херсон «JUMP PARK»,  с.Тарасівка,  с.Великі Копані (Лісгосп),  м. Скадовськ, м. Олешки, с. Праві Саги «Grand Prix», м.Гола Пристань, «Чайка» та  м. Каховка,   у яких було задіяно 398 дітей.

На функціонування таборів відпочинку всього витрачено коштів місцевого бюджету  -  77 900 грн.

Дуже швидко сплинув час організованого відпочинку в шкільних  таборах  з денним перебуванням . Табірна зміна закінчилася., а хороші спогади та яскраві враження залишаться у дитячих серцях на все життя!

 



« повернутися до списку новин