Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Звітуємо перед громадою

Новий автобус – нове життя?

                Освіта є основою інтелектуального, духовного, фізичного і культурного розвитку особистості, її успішної соціалізації, економічного добробуту, запорукою розвитку суспільства, об’єднаного спільними цінностями і культурою, та держави.

                Визнання права кожної людини на освіту відповідає, зокрема, статті 26 Загальної декларації прав людини, статті 13 Міжнародного пакту про економічні, соціальні та культурні права.

                Якість освітніх послуг у сільській місцевості залежить, не в останню чергу, від забезпеченості закладів освіти шкільними автобусами для регулярного перевезення учнів та педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти до місць навчання і додому.

                До цього часу шкільний автопарк Великокопанівської школи нараховував дві одиниці транспортних засобів. Як же давно і як недавно було свято отримання першого автобуса! Пам’ятаєте, як під час урочистої лінійки, організованої із приводу придбання автобуса, діти тримали у руках оберемки кульок і очікували моменту, аби швидше відпустити їх у небо? Та оберемки кульок попадали вниз, і ніхто «не заморочувався», що вони не гелеві, тому і не дістали небес. Шкільне життя вирувало на місці проведення урочистостей, весь майданчик нагадував різнокольоровий килим. Тоді ми були дружніші, простіші, могли створити свято ні із чого, щиро пораділи своїм успіхам та досягненням колег. Всі ці риси, шкода, у багатьох зносилися, як і ресурс автобуса.

    

         Відділ освіти Великокопанівської сільської ради придбав у 2019 році новий шкільний автобус. Місцева влада піклується, аби транспортні засоби, що здійснюють перевезення маленьких жителів громади і задля здобуття освіти, і для численних екскурсій, відповідали технічним вимогам та нормам, а не розвалювалися на ходу, як застарілі маршрутні автобуси, що здійснюють перевезення пасажирів у місті.

               Загальна вартість придбання – 1784000,00 грн.

            Переконані, що у придбаному автобусі, сидячи на новеньких місцях, приїхали давні друзі: ЛЮДЯНІСТЬ, ПОВАГА ДО ВИХОВАНЦІВ, ПОВАГА ДО КОЛЕГ, ПОВАГА ПІДЛЕГЛИХ – ДО АДМІНІСТРАЦІЇ, АДМІНІСТРАЦІЇ – ДО ПІДЛЕГЛИХ, ВІДПОЛВІДАЛЬНІСТЬ, ДОБРОТА, а на почесному місці зручно розташувалася ПОРЯДНІСТЬ. 

 



« повернутися до списку новин