Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Навчально-польові збори майбутніх захисників України

З метою якісної підготовки молоді до служби у Збройних Силах України та виховання громадянської свідомості щодо захисту Вітчизни протягом 24-26 квітня на базі закладів загальної середньої освіти Великокопанівської сільської ради  відбулися навчально-польові збори юнаків 11-х класів, які передбачені програмою предмету «Захист Вітчизни». Під час проведення навчально-польових зборів вчителі предмету «Захист Вітчизни» підвели підсумки спільної роботи з учнями за два роки.

Одинадцятикласники  мали можливість застосувати на практиці здобуті знання з предмету захист Вітчизни в умовах наближених до військово-польових.

22  юнаки  упродовж трьох днів посилено займалися військово-фізичною підготовкою. Майбутні захисники відпрацьовували не лише  військовий вишкіл стройової підготовки, а й вдосконалювали навички з тактичної, вогневої, фізичної підготовки та певною мірою відчули труднощі несення варти,  ведення навчального бою, крім того, отримали певні знання з основ надання першої медичної допомоги.

Юнаки тренувалися у виконанні стройових прийомів, навчалися діям солдата в бою, прийомам і правилам виконання способів пересування солдата на полі бою, діям в пішому порядку, вимогам до вибору місця ведення вогню і спостереженню за супротивником, а також прийомам і правилам обладнання і маскування окопу для стрільби лежачи, способам ведення розвідки та  вивчення місцевості.  Учасники занять захоплено виконували усі вправи та завдання, уявивши себе справжніми солдатами. Долаючи смугу перешкод, учні продемонстрували свою фізичну підготовку. До практичного курсу надання медичної допомоги долучилися і дівчата 11-х класів шкіл Великокопанівської ОТГ.

Для усіх  учасників  військово-польові збори пройшли  з хорошим настроєм та патріотичним піднесенням. Учні Великокопанівської громади підтвердили вміння застосовувати здобуті знання на практиці та продемонстрували, що в країні зростає нове покоління захисників.

Вітаємо юнаків із проходженням першого армійського  іспиту та бажаємо,  щоб отриманий досвід  став певним щаблем у підготовці до дорослого життя.  

Дякуємо усім, хто долучився до важливої справи виховання у підростаючого покоління любові до Батьківщини та поваги до тих, хто оберігає її мир та спокій. Сподіваємося,  що знання, отримані дітьми, знадобляться їм тільки в теорії і – ніколи на практиці.



« повернутися до списку новин