Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

МОН демонополізує ринок підвищення кваліфікації вчителів

Починаючи з 2020 року усі вчителі України матимуть можливість підвищувати кваліфікацію не лише через державні, а й приватні установи. Про це в ефірі програми Сніданок з 1+1 сказала міністр освіти Ганна Новосад.

«Ми хочемо демонополізувати ринок освітніх послуг і дати можливість усім гравцям цього ринку підвищувати кваліфікацію вчителів», - зазначила міністр.

За її словами, завдяки демонополізації вчителі отримають можливість обирати, як вони хочуть забезпечувати свій професійний розвиток, обирати напрямок і місце, де вони будуть це робити.

Також міністр повідомила, що державні установи, які зараз забезпечують підвищення кваліфікації дуже часто є неефективними.

«Таким чином ми також будемо просувати ринок приватних освітніх послуг, які дуже часто є якіснішими. І ми будемо фінансувати це з державного бюджету», - підкреслила Ганна Новосад.

Як відомо, українські вчителі отримали можливість брати безпосередню участь у плануванні свого професійного розвитку. Кошти на розвиток вчителів закладено у державну субвенцію НУШ, яка у держбюджеті складає 1,4 млрд гривень.



« повернутися до списку новин