Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Звітуємо перед громадою

Формуємо інформаційне середовище змалку

                Сучасну школу і освіту в ній уже неможливо уявити без комп’ютерної техніки та мультимедійних технологій. Найважливіше завдання в умовах інформаційного суспільства – навчити дітей ефективно користуватися інформаційними технологіями, і від успішного вирішення цього завдання визначальною мірою залежатиме розвиток нашої громади, краю, держави через самореалізацію кожного її громадянина.

                Прагнучи іти в ногу із часом, відділом освіти Великокопанівської сільської ради за підтримки депутатів, сільського голови у 2019 році здійснено закупівлю мультимедійних комплектів для усіх навчальних класів початкової школи закладів загальної середньої освіти Великокопанівської ОТГ.

                Наголошуємо, що мультимедійні комплекти отримали не тільки ті класи, які реалізують освіту за програмою «Нової української школи», а й ті, що ще до цього не дійшли.

                Мультимедійна дошка, проектор, ноутбук – все це допоможе організувати процес навчання більш сучасно. Вважаємо, що навики роботи із такою технікою учні повинні освоювати у початковій школі.

                Враховуючи той факт, що педагог, навіть отримуючи непогану заробітну плату, не може «відкраяти» від неї на придбання комп’ютерного обладнання для ефективної підготовки до уроку, відділом освіти Великокопанівської сільської ради було здійснено закупівлю ноутбуків для кожного вчителя початкової школи Великих Копанів та Абрикосівки. Взявши до уваги несприятливу ситуацію, яка довгий час існує у Великокопанівській школі (маємо на увазі існування другої підзміни), педагогічним працівникам, які працюють у другу підзміну, не варто чекати, доки їм передадуть ноутбук для роботи, вони мають свій індивідуальний. Колеги, користуйтеся ноутбуками і під час роботи на уроці у школі, і під час підготовки до уроків вдома. Ви – його власники до того часу, доки реалізовуватимете освітні завдання у закладі освіти Великокопанівської ОТГ.

                Загальна вартість придбання мультимедійних комплексів – 624 000,00 грн., додатково придбані ноутбуки вартують 63 180, 00 грн.

                Сподіваємося, що під час використання мультимедійного обладнання на уроках відбуватиметься реалізація і розкриття знань від учителя до учня, це дозволить створити урок більш ефективно, підвищить мотиваційний фон учнів. Відомо, що формування в учнів стійкого активного інтересу до навчання є визначальною метою сучасної шкільної освіти.

 



« повернутися до списку новин