Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

РАМКОВА ПРОГРАМА ПАРТНЕРСТВА МІЖ УРЯДОМ УКРАЇНИ ТА ООН: ІНКЛЮЗИВНА ОСВІТА ТА БЕЗБАР’ЄРНЕ СЕРЕДОВИЩЕ

29 червня відбулося засідання Керівного комітету високого рівня Рамкової програми партнерства між Урядом України та ООН 2018–2022 рр. за участю Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, Координаторки системи ООН в Україні Оснат Лубрані, заступниці Міністра освіти і науки України Віри Рогової. 

«Серед пріоритетних заходів МОН з реалізації Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні на період до 2030 року є вдосконалення нормативно-правового забезпечення освіти дітей з особливими освітніми потребами, підвищення рівня професійної підготовки педагогічних працівників для роботи в умовах інклюзивного навчання, запровадження державної фінансової підтримки дітям з особливими освітніми потребами, створення безбар’єрного комфортного освітнього середовища», – зазначила Віра Рогова.

Упродовж останніх п’яти років майже в 5 разів збільшилася кількість учнів, які навчаються в інклюзивних класах закладів загальної середньої освіти, у 7 разів – кількість таких класів, у 8,4 рази збільшилась кількість асистентів учителя. Протягом трьох років в Україні створено мережу із 633 інклюзивно-ресурсних центрів.

Для цього запроваджено субвенцію з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку дітей з особливими освітніми потребами. У 2021 році вона становила 504 млн грн.

Також держава здійснює фінансову підтримку придбання шкільних автобусів, забезпечуючи їх закупівлю на засадах співфінансування: 70% з державного та 30% з місцевих бюджетів.

Загалом у 2016–2020 роках закуплено 2 300 шкільних автобусів, у т. ч. 117 спеціальних – для дітей з особливими освітніми потребами.



« повернутися до списку новин