Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Новини

Останні новини !

Тиждень сучасного заняття у ДНЗ

Дата створення: 15:08 26.03.2019

 З метою пропаганди передового педагогічного досвіду в галузі дошкільної освіти, виявлення і поширення сучасних технологій, вдосконалення практичної діяльності  шляхом пошуку нових пріоритетів у визначенні змісту, форм і методів організації пізнавальної діяльності дітей у закладах дошкільної освіти Великокопаніської ОТГ з 11.03. по 22.03.2019 року проходив тиждень сучасного заняття.

«Тато, мама, я - спортивна сім`я»

Дата створення: 11:17 25.03.2019

З метою формування родинних традицій до занять фізичною культурою та спортом, організації активного сімейного дозвілля, залучення сімей до рухової активності і занять фізичною культурою, зміцнення психологічних та емоційних стосунків в сім’ях шляхом об’єднання зусиль для досягнення спільних цілей у Великокопанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів учителями фізичної культури Олексюком Б.П. та Дудкіним С.М. було проведено спортивне свято .  У заході взяли участь команди 2-х дружніх родин з активною життєвою позицією, які міряли свої сили у спортивному єралаші, різноманітних вправах з м’ячами, гімнастичними палицями та іншим спортивним інвентарем. Кожен член команди змагався зі своїми суперниками на спритність, швидкість та рівновагуПереможці заходу визначалися за найменшим часом проходження дистанції.  Переможцями стали:  1 місце - сім`я Черкасових  2 місце - сім`я Гуляєвих  Треба відмітити, що змагання проходили в атмосфері спортивного свята, за великої підтримки вболівальників, а краща спортивна родина візьме участь в обласному фіналі змагань «Тато, мама, я - спортивна сім`я». 

Всесвітній день поезії в Абрикосівській ЗОШ І-ІІІ ступенів

Дата створення: 11:10 25.03.2019

21 березня в Абрикосівській ЗОШ I-III ступенів святкували всесвітній день поезії. Серед учнів 1-4 класів пройшов конкурс "Поетичний камертон Ліни Костенко". Діти читали поезії Л. Костенко, Т. Шевченка, Д. Павличка, Л. Українки, інших українських поетів та власні. Переглянули фільми про творчість митців слова, прослухали пісні та вірші. Свято пройшло в теплій піднесеній атмосфері. Діти, які читали власні поезії та найартестичні з учасників були нагороджені медалями.

Поезія – це завжди неповторність

Дата створення: 13:27 20.03.2019

19 березня 2019 року учениця 5-В класу Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, член гуртка «Дивний світ слів» (керівник Олексюк О.А.), Григорян Тіна взяла участь у фінальному етапі V щорічного обласного фестивалю виконавської майстерності «Поетичний камертон Ліни Костенко: патріотичні лейтмотиви». Дівчинка презентувала поезію «Ісус Христос розп’ятий був не раз» під танцювальну композицію старшокласників Волощенко Ірини та Полясковської Ірини. Незважаючи на свій юний вік, Тіна вразила суддів виконанням вірша  і  була запрошена до «відкритого мікрофону»  Гала-концерту. За свій неперевершений талант ученицю нагородили дипломом та подарували збірку поезій Ліни Костенко «Річка Геракліта».

Тарасові Шевченку – 205

Дата створення: 10:52 15.03.2019

Минають роки й сторіччя, змінюються вірування і погляди людей, а великі надбання мистецтва надовго переживають своїх творців. Дійсно, є в нашій літературі імена, що не потребують ні пишних шат красномовності, ані високих означень та епітетів, бо вони входять у свідомість кожного з нас із самого малечку, як голос матері, як сонячне світло, як подих рідних просторів. До них належить ім'я геніального українського поета Тараса Шевченка.  У зв’язку з відзначенням 205-річчя від дня народження Т. Г. Шевченка, із метою вшанування пам’яті реформатора української мови, основоположника української літератури, популяризації його літературної та мистецької спадщини, культурного розвитку молодих громадян України 13 березня 2019 року у Великокопанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено День вшанування пам’яті Великого Кобзаря.  Захід розпочався святковим дійством під назвою «Мова. Україна. Шевченко», яке підготували учитель української мови та літератури Забавська Т.В., бібліотекар школи Макаренко Н.О., учні 4-Г, 9-В та 10-Б класів, працівники Будинку культури, вихованці дитячого садочку «Ягідка», учасники шкільного ансамблю «Веселі нотки» під керівництвом учителя музичного мистецтва Коваль Т.М. Після закінчення свята учитель трудового навчання Сокровищук Л.І. познайомила гостей із виставкою творчих робіт «Іду з дитинства до Тараса ».  Велика перерва виявилася не менш цікавою. Педагог-організатор Кілочок В.Р., асистент вчителя Компаній С.В. провели рухливу перерву під запальну українську мелодію. Учитель початкових класів Очеретяна Г.Л. запросила школярів на сільські розваги, де діти мали змогу позмагатися. Учні 9-А класу Коретнікова Ірина та Кондрасюк Юлія провели майстер-класи з малювання та пошиття м’якої іграшки.  Учителі початкових класів Бокова С.С., Буганова М.С. спільно з батьками та учнями презентували родинні обереги та глиняний посуд; Перевощикова С.В., Новікова І.В., Терещенко Н.А. запросили в українську світлицю школярів, де провели конкурс декламаторів поезій Тараса Шевченка.  Класний керівник 6-А класу Баденко І.О. провела годину спілкування «Вшановуємо Тараса Шевченка»; бібліотекар Макаренко Н.О. – гру-подорож «У гості до генія».  Завершився захід поетичною годиною «Вклонімося Великому Кобзарю», яку підготували учителі української мови та літератури Олексюк О.А., Євдокименко Н.М., Велика-Мельниченко С.В., учні 3-Б, 8-А, 9-А, 10-А, 11-А класів та члени гуртка «Дивний світ слів». 

Україна Шевченко

Дата створення: 14:49 14.03.2019

Святкування Масляної та Колодія

Дата створення: 14:07 12.03.2019

Прийшла масляна – Прийшла з млинцями.  Пригощу смачненько  Нас із вами. 

З Шевченком у серці та слові вічності (до 205-річчя від дня народження Т.Г. Шевченка)

Дата створення: 09:05 12.03.2019

І знову – березень… І знову линуть до нас думи геніального українського поета Т.Г. Шевченка. Традиційно український народ у цей весняний час звертається до постаті Великого Кобзаря, яка у своїй величі була, є і залишається ні з чим незрівнянною, невичерпною для людського подиву й осягнення. Його життя стало частиною історії України, а його поетичну творчість – палку і гнівну, добру і лагідну, люблять мільйони. Кожна річниця від дня його народження – то ще одна віха в осягненні його Слова. Здається ми знаємо про Шевченка багато: про його життя, про його творчість, але щораз відкриваємо щось нове, звертаючись до книги. Саме тому Шевченківські дні в бібліотеці розпочалися презентаціями книжкової виставки-портрета «Світова велич Кобзаря» та тематичної експозиції «Шевченка світлиця». Матеріали книжкової виставки розповідають про життя і творчість великого поета. Представлені «Кобзарі» різних видавництв та років видань. Вікторини, бесіди, презентації, виставки ,поетичний вернісаж, Шевченківські читання , літературні години – це неповний перелік заходів, у яких будуть задіяні читачі бібліотеки Великокопанівської ЗОШ І-ІІІ ступенів з 12 по16 березня .А ще бібліотекар пропонує всім бажаючим взяти у ці дні до рук «Кобзар» і віднайти для себе щось нове, вдуматись у ті речі, що вже котре століття намагається донести до нас Шевченко-пророк . Варто черпати ті слова із щедрої Тарасової криниці, і насолоджуватися щирою любов’ю до рідної української землі. Шевченко – це наша душа, наша мудрість, це наша сила.