Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Новини

Останні новини !

«Без сім’ї і свого роду – немає нації, народу»

Дата створення: 13:57 01.02.2019

В Абрикосівькому ясла-садку проходить міні-проект "Знай свій рід". Мета цього проекту - виховання патріотичних почуттів у дітей, любові та поваги до своїх рідних. В давнину було за обов’язок знати поіменно свій родовід від п’ятого чи навіть сьомого коліна. Пам’ять про своїх предків була природною потребою. Триматися свого роду, оберігати сімейні реліквії, традиції, передавати їх у спадок наступним поколінням – було обов’язком. Така традиція існує і в Абрикосівському дошкільному закладі «Пурпурова квітка», яка об’єднує родини своїх вихованців у одну велику, дружню веселкову сім’ю. Батьки разом зі своїми дітьми представили на загал свої «родові дерева», в які вклали всі свої знання, вміння та гордість за свій рід. Кожне дерево – це окрема історія, яка охоплює не одне десятиліття.

"Методичний колаж" на тему: "Імідж сучасного ДНЗ"

Дата створення: 12:53 01.02.2019

31 січня 2019 року в ДНЗ "Ягідка" цікавим та змістовним пройшов "методичний колаж" на тему: "Імідж сучасного ДНЗ". На семінарі використані вправи: "Нас із вами об'єднує....", "Сходинки", "Портрет сучасного вихователя", які проводила вихователь-методист Григор'єва Р.О., активним учасником була практичний-психолог Чорна І.О., в проведенні вправи "Морські зірки". Супер-активними був педагогічний колектив.

Обстеження дітей старшого дошкільного віку

Дата створення: 12:21 31.01.2019

31 січня 2019 року вчитель-логопед Овсієнко Є.Е. провела обстеження дітей старшого дошкільного віку, для подальшої корекційної роботи мовлення дітей. Вихователь-методист Григор'єва Р.О.

Понад Крутами вічність у сурми сурмить...

Дата створення: 10:36 29.01.2019

29 січня в Абрикосівській ЗОШ I- III ступенів відбулася година пам'яті " Понад Крутами вічність у сурми сурмить..." Прослухавши і переглянувши сторінки історії провели порівняння між боєм під Крутами і сьогоднішніми подіями в Україні. Сьогодні знову молодь повстала проти агресора , щоб захистити свою державу герої Крут - взірець захисників Батьківщини.

інтегроване заняття "Ранкова зарядка"

Дата створення: 15:50 28.01.2019

28 січня 2019 року вихователь Острянська Анастасія Вячеславівна провела інтегроване заняття "Ранкова зарядка" (мовлення+природа+аплікація).Мета: закріплювати уявлення дітей про те, що найбільше багатство людини - здоров'я.

Інтегроване заняття на тему: "Звук "О", буква О".

Дата створення: 12:19 25.01.2019

Продовжується атестаційний період для педагогів ДНЗ "Ягідка". Вихователем Острянською А.В. було проведено інтегроване заняття на тему: "Звук "О", буква О". Метою було ознайомити дітей з літеро О та її звуковим значення, закріпити знання про голосні, тверді і м'які приголосні звуки.

ДО ДНЯ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ У ВЕЛИКОКОПАНІВСЬКІЙ СІЛЬСЬКІЙ БІБЛІОТЕЦІ ВІДБУЛАСЯ ІНТЕГРОВАНА ПАТРІОТИЧНА ВІКТОРИНА ЄДНОСТІ "УКРАЇНА СОБОРНА ДЕРЖАВА"

Дата створення: 11:26 25.01.2019

Сто років тому – 22 січня 1919 року – було проголошено Акт Злуки Української Народної Республіки та Західно-Української Народної Республіки. Бібліотекарі Великокопанівської сільської бібліотеки до Дня Соборності влаштували учням 11-го класу інтегровану патріотичну вікторину єдності «Україна Соборна Держава». Відповідаючи на запитання, учні продемонстрували свої знання з історії нашої країни, культури і літератури та створили інтерактивну карту соборності України.

День Соборності в Україні.

Дата створення: 12:10 22.01.2019

В рамках святкування в дошкільному закладі "Ягідка" відбулася, яку підготували інструктор з фізкультури  Самсонова Л.Г., вихователь-методист Григор'єва Р.О. На розвагу діти прийшли з національними прапорцями, як символ своєї любові до України. Під час утворення "ланцюга єдності та дружби" педагоги та малята міцно трималися за руки. Тож вітаємо всіх зі святом! Обіймимося, потиснимо руки!  Єдність і свобода робить нас гідними нащадками наших батьків! І ми впевнені, що в тісній співпраці і в дружньому колі зросте гідний громадянин своєї Батьківщини. ..."І я припадаю до неї устами, І серцем вбираю, мов спраглий води. Без рідної мови, без пісні, Без мами збідніє, збідніє земля назавжди."

День Соборності України.

Дата створення: 12:07 22.01.2019

     В  період дошкільного ди¬тинства закладаються основи свідомості й самосві¬домості, а також ті риси характеру, які й визначати¬муть особистість, цей вік має виключне значення для патріотичного виховання. Уже з перших днів жит¬тя особистість дитини формується під впливом ма¬теринської мови, колискової пісні, бабусиної казки. Підростаючи, дитина бере участь у народних свя¬тах і обрядах, засвоює народні пісні, залучається до процесу народної творчості, переймаючи досвід по¬передніх поколінь рідного народу. Дитина усвідом¬лює суспільні цінності, починає керуватись у своїй поведінці моральними нормами. Цей час є найспри¬ятливішим для формування в неї першооснов наці¬ональної самосвідомості.  З нагоди Дня Соборності 22 січня в ясла-садку пройшли тематичні заняття у другій молодшій та старшій групі. Метою проведення стало закріплення та розширення знань про Україну, як територію, на якій проживають українці, що мають свою культуру, звичаї, мову; прищепити дітям насамперед любов до рідного краю, до землі своїх предків, до рідної мови, оселі, до батьківщини, почуття гордості за свій народ, повагу до національної культури.   

заняття "Бабусині рушники" у ДНЗ "Ягідка"

Дата створення: 09:48 22.01.2019

21 січня 2019 року в зв'язку з підготовкою до Дня Соборності України в середній групі "Капітошка" вихователем Крайнюковою Н.В. було проведено заняття "Бабусині рушники". Мета:продовжити знайомити дітей з вишиванням рушників, з різновидами та порівнювати їх за візерунками, кольорами, символами. Виховувати шанобливе ставлення до оберегів українського дому, рушників.