Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

МОН ПРОПОНУЄ ДЛЯ ГРОМАДСЬКОГО ОБГОВОРЕННЯ ПРОЄКТ НАКАЗУ "ПРО ВНЕСЕННЯ ЗМІН ДО ТИПОВОГО ПЕРЕЛІКУ КОМП’ЮТЕРНОГО ОБЛАДНАННЯ ДЛЯ ЗАКЛАДІВ ДОШКІЛЬНОЇ, ЗАГАЛЬНОЇ СЕРЕДНЬОЇ ТА ПРОФЕСІЙНОЇ (ПРОФЕСІЙНО-ТЕХНІЧНОЇ) ОСВІТИ"

Міністерство освіти і науки України пропонує для громадського обговорення проєкт наказу "Про внесення змін до Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти".

Метою проєкту акта є приведення Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти у відповідність до Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти.

01 січня 2021 року набрав чинності Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти, затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 № 2205, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 10.11.2020 за № 1111/35394.

Санітарним регламентом, зокрема, оновлені вимоги до відеомоніторів (екранів) персональних комп’ютерів, що використовуються учнями під час освітнього процесу, встановлена необхідність обладнання ноутбуків відокремленою клавіатурою для учнів 1-7 класів.

 У зв’язку з цим виникла необхідність привести у відповідність до Санітарного регламенту Типового переліку комп’ютерного обладнання для закладів дошкільної, загальної середньої та професійної (професійно-технічної) освіти, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки України від 02.11.2017 № 1440, зареєстрованим у Міністерстві юстиції України 15.01.2018 за № 55/31507.

Пропозиції та зауваження до проєкту просимо надсилати на е-пошту b_kudrenko@mon.gov.ua до 05 лютого 2021 року з темою повідомлення «Громадське обговорення» (Кудренко Богдан державний експерт експертної групи з питань освітнього  процесу директорату шкільної освіти).



« повернутися до списку новин