Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

504 МЛН НА ІНКЛЮЗІЮ

2020 році Уряд спрямував 504 млн 458 тис гривень на розвиток інклюзивної освіти у профтехах, школах і дитячих садках. Постанову, яка визначає скільки коштів отримає кожна область і на що їх витратять, була прийнята сьогодні, 26 лютого 2020 року, під час засідання Кабміну в Києві.

“Якісна освіта має бути доступною для кожного учня, незалежно від національності, місця народження чи особливостей освітніх потреб дитини. Це наше глибоке переконання, і тому ми продовжуємо послідовний розвиток інклюзивної освіти в Україні. Якщо на початок 2019 року в нас було трохи більше 12 тис дітей з особливими освітніми потребами в інклюзивних класах, то на початок 2020 ця цифра склала 19 345 учнів. Фактично ми бачимо зростання на 61,2% впродовж лише 2019 року. Для нас це надзвичайно потужний і важливий показник”, – зазначила Міністерка освіти і науки Ганна Новосад.

Місцева влада зможе витратити 504 млн на:

  • оплату корекційно-розвиткових занять і придбання спеціальних засобів корекції. Для учнів інклюзивних класів шкіл – 410,1 млн грн, вихованців інклюзивних груп дитсадків – 87,5 млн грн, слухачів інклюзивних груп закладів профосвіти, які поряд з професією здобувають повну загальну середню освіту – 4,9 млн грн.
  • придбання спеціальних засобів корекції для слухачів інклюзивних груп закладів профосвіти – 1,8 млн грн.

“Цією постановою ми, зокрема, вносимо зміни до вже існуючого Порядку надання субвенції для підтримки осіб з особливими освітніми потребами. Також місцевій владі надано більше повноважень для перерозподілу субвенції”, – пояснила Ганна Новосад.



« повернутися до списку новин