Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Літнє оздоровлення та відпочинок в  закладах дошкільної освіти Великокопанівської ОТГ. 

    Завершується літнє оздоровлення та відпочинок в  закладах дошкільної освіти Великокопанівської ОТГ. 

        Діяльність ЗДО у літній період було  спрямована на організацію змістовного, різноманітного буття дітей з метою забезпечення їхнього активного відпочинку, закріплення, уточнення, розширення запасу набутих упродовж  освітнього процесу  знань через різні види дитячої діяльності: рухової, ігрової, пізнавальної, комунікативно-мовленнєвої, художньої, предметно-практичної тощо. Відповідно до завдань на літній оздоровчий період, санітарно-гігієнічних норм, інструкцій з охорони життя і здоров’я дітей; завдяки спільним зусиллям адміністрації, працівників закладу та батьків вихованців забезпечувалося: максимальне перебування дітей на свіжому повітрі; оптимальна рухова активність; відповідність вимогам одягу і взуття для перебування дітей у приміщеннях і на прогулянкових майданчиках; збалансоване, збагачене вітамінами харчування; дотримання протягом дня повітряного та питного режиму; подовження тривалості денного сну. 

        Так, за  місяць  у  закладах дошкільної освіти  Великокопанівській ОТГ було оздоровлено     162 дитини. Упродовж літнього оздоровчого періоду був організований додатковий прийом їжі – другий сніданок, під час якого дошкільнята отримували різноманітні фруктові соки та фрукти . 

        Всі вікові групи дошкільних навчальних закладів упродовж літнього оздоровчого періоду були забезпечені виносними іграшками, спеціальними атрибутами для сюжетно-рольових, дидактичних, настільно-друкованих, театралізованих, конструкторсько-будівельних ігор, іграшками для ігор з вітром, піском, водою. 

        Педагоги закладу систематично планували та проводили: бесіди ( «Про етикет», «Що нам літо принесло», «Сонце –друг і вогонь» та ін , дослідницько-експериментальну роботу з дітьми (досліди з водою та повітрям: «Бульбашки», «Тоне чи ні», «Вода, що не виливається»); організовували працю в природі (на квітнику, на майданчику, допомога молодшим дітям); довготривалі спостереження; сюрпризні прогулянки; образотворчу діяльність за нетрадиційними методиками: малювання ватяними паличками , малювання використовуючи трафарет, малювання пальчиками та ін. Всі види занять проводились на свіжому повітрі. 

         Медичною сестрою здійснювався контроль за проведенням систематичних загартовуючих процедур: загартування повітрям (повітряні ванни в приміщенні та повітряно-сонячні ванни на прогулянках); загартування водою (обтирання, обливання та ходьба по вологому килимку); загартування сонцем (приймання сонячних ванн); за упорядкуванням літнього одягу та наявності щоденних головних уборів. 

        В кожній віковій групі розроблено основні фізкультурно-оздоровчі заходи на літній оздоровчий період за схемою: ранкова гімнастика; щоденні заняття з фізичної культури; рухливі ігри; фізкультхвилинки; спортивні вправи та ігри спортивного характеру; гімнастика пробудження; загартувальні заходи; спортивні свята та розваги («Дружба єднає малят», «Івана Купала», «Здравствуй, літо!» , «Тиждень безпеки», «Сонце високо, бачить далеко»  та інші..  )

    Для батьків вихованців підготовлені інформаційні стенди, папки-пересувки: «Організація дитячого дозвілля вдома», «Як зміцнити здоров'я дитини влітку?», «Розпорядок дня влітку», «Де краще відпочивати?», «Профілактика дитячого травматизму», «Профілактика харчових отруєнь влітку».         

    Таким чином, слід відзначити, що літній оздоровчий період 2019 року в  ЗДО Великокопанівської громади проведено на належному рівні. Педагогічні колективи працювали з творчою віддачею, активізували індивідуальний потенціал кожної дитини та кожної родини, забезпечили дітям безпечний та змістовний відпочинок. 

 



« повернутися до списку новин