Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Лілія Гриневич: в цьому році уряд розпочинає реалізацію принципу "гроші за дитиною"

 
2019 році уряд розпочинає реалізацію принципу "гроші за дитиною" згідно із законом про освіту.
 
Про це заявила міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

"Йдеться  про ті приватні школи, які мають ліцензію і видають документи про повну загальну середню освіту. Саме на них може поширюватися субвенція. Сьогодні за розрахунком мова йде про 219 шкіл, зараз субвенція вже розподілена по органах місцевого самоврядування, і ми працюємо над алгоритмом роботи, яким чином школам звертатися по ці гроші," – сказала Гриневич.

За її словами, навчальний заклад подаватиме звітність про кількість дітей, що в ньому навчаються, і школі будуть надаватися кошти за принципом "гроші за дитиною".

Гриневич також повідомила, що ці кошти підуть на заробітну плату працівників, які викладають у межах дисциплін основного навчального плану при здобутті повної загальної середньої освіти. 

"Субвенція піде частково на оплату заробітної плати працівників, а по-друге, має відбитися на зниженні оплати за навчання", – наголосила Гриневич.

Орієнтовна компенсація держави на одного учня на 2019 рік, за словами міністра, становитиме 8800 грн. Загалом на 2019 рік на субвенцію приватним навчальним закладам виділено 210 млн грн.

Перші виплати приватні школи зможуть отримати після ухвалення відповідної постанови Кабінету міністрів.



« повернутися до списку новин