Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Звітуємо перед громадою

Аби школи стали сучасними

                Кабінет початкових класів закладів загальної середньої освіти – це шкільне приміщення, оснащене новітніми засобами навчання та обладнанням, що забезпечує ефективну організацію освітнього процесу. Основним завданням для вчителя є створення за допомогою обладнання інформаційно-предметного середовища, яке максимально допомагатиме йому у виконанні роботи. Необхідні складові для раціональної організації кабінету початкового класу:

  • Забезпечення класів комп’ютерною технікою;
  • Забезпечення інтерактивним мультимедійним обладнанням;
  • Забезпечення мовним, логіко-математичним, природничо-науковим, художньо-мистецьким обладнанням.

Ми розповідали про те, що відділом освіти Великокопанівської сільської ради за підтримки депутатського корпусу, сільського голови було придбано мультимедійні комплекси та окремі ноутбуки для вчителів початкової школи Великокопанівської ОТГ. Якось, правда, не зовсім зрозуміло, чи педагоги розчаровані від такого обладнання, чи задоволені … Наше завдання – створення максимально сучасного освітнього простору, і виконувати ми його будемо за будь-яких обставин.

Сьогодні мова піде про не менш важливий чинник успішного навчання – дидактичний матеріал. У 2019 році відділом освіти було здійснено закупівлю дидактичного матеріалу для НУШ. Загальна сума придбання склала 51066,00 грн. Ми сподіваємося, що всім, хто причетний до початкової школи, приємно працювати із різнокольоровим демонстраційним матеріалом, який робить процес навчання більш цікавим та захоплюючим.

Трішки відкриємо завісу про деякі моменти в роботі, що спрямована на забезпечення освітян необхідними меблями, матеріалами, засобами навчання. Для здійснення закупівель необхідно зробити декілька кроків. Один із них – короткі, а інші розтягуються. Отож, з’ясувавши потребу педагогів у дидактиці, формуємо інформацію про технічні, якісні та кількісні характеристики предмету закупівлі. Маєте можливість проглянути нижче фрагмент матеріалів, які подавалися відділом освіти для проведення державних закупівель. Отримавши запит на лічильний матеріал, замовляємо не просто «лічильний матеріал», а «набір, що містить лічильний матеріал у вигляді фруктів, овочів, геометричних фігур, цифр, намистин. Виготовлено із деревини та поліпропілену. Кількість лічильного матеріалу розрахована на роботу в групах та дозволяє проводити підрахунки до 100. Один набір дозволяє одночасно працювати 4-10 учням. Упакована в скриню для зберігання із прозорою кришкою». І це один із найменших описів предмету закупівлі. Потім – ціла процедура із оголошенням тендеру, отриманням пропозицій, уточнень, аукціонів та ін. Зрозуміло, аби отримати до 1 вересня (у цьому році, шкода, не так сталося) все необхідне, варто розпочати аналіз потреб ще на початку нового року, а у квітні-травні безпосередньо закуповувати товар. Співпраця та відповідальність – на першому місці. На помилках вчаться, досвід приходить із часом. Це – деталі, які не є головними. А головним є те, що жителі громади можуть бути упевнені, що ми дбаємо про те, аби у маленьких школяриків для освітнього процесу були сучасні та безпечні засоби навчання. Педагогічні працівники, вдало використовуючи їх, зацікавлять дітей, змотивують їх на продовження подорожі Країною Знань.

https://rada.info/upload/users_files/41178122/e4b18d6b846c2b315cc0ef8d37f61b76.pdf

       



« повернутися до списку новин