Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

МАЄМО СУЧАСНУ СИСТЕМУ ПОЖЕЖНОЇ СИГНАЛІЗАЦІЇ

               Трагедії, які, на жаль, сталися у нашій країні останнім часом через пожежі, ще раз поставили питання про важливість забезпечення пожежної безпеки в будівлях, де знаходяться діти.

                У серпні 2016 року Міністерство освіти прийняло нові Правила пожежної безпеки для навчальних закладів і установ системи освіти України. На керівників установи покладається повна відповідальність з пожежної безпеки. Саме керівник повинен визначити відповідального за пожежну безпеку у закладі освіти, забезпечити розробку плану евакуації, організувати навчання співробітників. Та все це –паперові справи. Пожежа, як і будь-яке лихо, завжди приходить зненацька, і часу, аби згадати інструкції, часто немає, паніка охоплює свідомість, а дії стають непередбачуваними.

                Діти , які здобувають освіту у Великокопанівській громаді, мають отримувати якісні освітні послуги у безпечних і комфортних умовах. Якісні освітні послуги – спільні зусилля педагогів, школярів, батьків. А от створення належних безпечних умов для отримання знань покладається на засновника.

                Великокопанівською сільською радою спільно із відділом освіти ініційовано встановлення системи пожежної сигналізації у Великокопанівській ЗОШ І-ІІІ ступенів, бо саме несвоєчасне сповіщення про пожежу найчастіше призводить до трагічних наслідків. У березні-квітні, коли здобувачі освіти працювали дистанційно, було розроблено проектну документацію, придбано обладнання та здійснено монтаж пожежної сигналізації. Дякуємо депутатському корпусу, який підтримав ініціативу щодо забезпечення закладу освіти сучасною системою пожежної безпеки та надав дозвіл на використання коштів у сумі майже 478 000 грн.

                Сподіваємося, що ніколи не почуємо сповіщення про пожежу у Великокопанівській школі, та, як говорить народна мудрість, що береженого і Бог береже, краще бути підготовленим до різних варіантів.

                Забезпечення закладів освіти необхідними системами протипожежного захисту-одне із пріоритетних завдань, виконання якого слід домагатися усіма силами.



« повернутися до списку новин