Відділ Освіти Великокопанівської Сільської Ради Олешківського Району Херсонської Області

Семінар вчителів історії Великокопанівської ОТГ на базі Абрикосівської ЗОШ І-ІІІ ступенів «Інтеграція освітнього процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів».

             З метою вдосконалення професійної майстерності  14 лютого 2019 року на базі Абрикосівської ЗОШ І-ІІІ ступенів проведено семінар вчителів історії Великокопанівської ОТГ «Інтеграція освітнього процесу як чинник розвитку пізнавальної активності учнів».

            Учасники семінару відвідали інтегрований урок історії України в 10 класі у спеціаліста вищої категорії Балакірської Л.В.  з теми  «Масові репресії  та їх ідеологічне виправдання. Політичні процеси 1920-х – початку 1930-х років.  Великий терор.  Биківня та інші місця масових поховань жертв репресії».

На уроці вчитель забезпечила реалізацію принципів науковості та доступності матеріалу, використала вправи творчого характеру, інформаційно-комунікаційні технології навчання,  інтерактивні методи роботи: робота в групах, «мозковий штурм», «асоціації» для повторення вивченого та розкриття нового матеріалу; ставила випереджувальні завдання, створювала проблемні ситуації. Лариса Володимирівна вчить учнів працювати з різними джерелами інформації, аналізувати факти та явища, робити висновки, висловлювати свою думку.    Впродовж уроку забезпечено високу активність і працездатність учнів за рахунок поєднання різноманітних методів і прийомів навчання. 

        Презентований з успіхом досвід роботи  вчителя історії   Балакірської Л.В. з теми:  «Формування громадянської компетентності старшокласників  шляхом використання  на уроках історії України в 10-11 класах української громадянської лірики ХХ століття»  стане дієвим і пріоритетним для багатьох зацікавлених педагогів ОТГ, дасть можливість подивитись на освітній процес під новим кутом.

Під час підведення підсумків проведення семінару акцентовано увагу педагогів на проведенні  ІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з історії.

            Семінар пройшов у дружній обстановці. Вдячні всім педагогам, причетним до підготовки та проведення семінару за плідну творчу працю.

            Бажаємо Вам нових досягнень та професійних перемог.



« повернутися до списку новин